Dnes je :
10.12.2018




Vyrobte si svoj vlastný FOTOALBUM


Nájdite si niečo pod zub RECEPTY






Štatistika využitia stránky

  RECEPTY

    Naše stránky    Hasiči    Rodina    Priatelia


Prehľad receptov

  Kategórie :


  Bravčové    Hovädzie    Hydina    Bezmäsité    Ryby    Polievky    Šaláty    Dezerty    Ostatné    Všetky                                              PRIDAJ RECEPT

Listuj po stranách :

1  2  3  4  5  6  

Veselí zajačikovia


Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom, vmiešame múku premiešanú s práškom do pečiva. Po častiach primiešame sneh a nakoniec kakao. Zľahka premiešame, rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a vložíme piecť do rúry. Čokoládu nalámeme na kúsky, dáme do menšieho hrnca, pridáme pár polievkových lyžíc vody a na minime za stáleho miešania rozpustíme. Do rozpustenej čokolády vmiešame lyžičku masla, polevu rovnomerne rozotrieme na upečené cesto a husto posypeme farebnými cukrovými perličkami. Necháme zaschnúť a formičkami povakrajujeme zajačiky, kačičky, barančeky, káčatká a pod.

INGREDIENCIE:

5 ks Bielkov
5 ks Žĺtkov
20 Dkg Práškového cukru
20 Dkg masla
0,5 ks Prášku do pečiva
Soľ
1 Pol. lyžica Kakaa
Maslo na vymastenie plechu
Múka na vysypanie plechu
1 veľkú Čokoládu na varenie
3-4 Pol. lyžica Vody
Farebné cukrové perličky na posyp

Slaninové zemiaky


Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode zlejeme a ošúpeme. Ošúpeme cibuľu a spolu aj so slaninou nakrájame na drobno. Petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. Na panvici zohrejeme maslo a pridáme cibuľu a slaninu. Opražíme, posypeme múkou, po troche za stáleho miešania prilejeme vývar a mlieko. Necháme prevrieť a na minime varíme asi 5 minút. Dochutíme soľou a korením. Zemiaky podľa potreby nakrájame, polejeme slaninovou omáčkou a posypeme vňaťou. Podávame ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo so zeleninovým šalátom.

INGREDIENCIE:

150 Dkg Zemiakov
7,5 Dkg Údenej prerastenej slaniny
1 ks Cibule
0,5 viazaničky Petržlenovej vňate
5 Dkg Masla alebo margarínu
6 Dkg Hladkej múky
5 dcl Zeleninového vývaru
5 dcl Mlieka
Mleté čierne korenie
Soľ

Pikantná kapustová polievka


Cibuľu prerežeme na poly a nakrájame na plátky. Kapustu očistíme a vyrežieme hlúbik. Papriku očistíme, vyrežieme jadrovník aj žilky a spolu s kapustou nakrájame na rezance. Nakrájanú cibuľu, papriku a kapustu udusíme na oleji, posypeme múkou, premiešame, krátko opražíme, zalejeme zeleninovým vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale. Necháme zovrieť a prikryté varíme 10-12 minút. Chilli papričku očistíme, vyrežeme žilky a jadierka, najemno nasekáme a vmiešame do polivky. Dochutíme mletým korením a sójovou omáčkou, podľa potreby dosolíme - pozor soľ obsahuje aj sójová omáčka! Podávame posypané posekanou vňaťou alebo koriandrom.

INGREDIENCIE:

30 Dkg Cibule
50 Dkg Bielej kapusty
1 ks Žltej papriky
1 ks Červenej papriky
2 Pol. lyžica Oleja
2 Pol. lyžica Hladkej múky
10 dcl Polievkového vývaru
1 ks Chilli papričky
Mleté čierne korenie
2 Pol. lyžica Sójovej omáčky
Petržlenová vňať na posypanie
Koriander na posypanie

Slané ryžové placky


Ryžu uvaríme v osolenej vode, pór očistíme a nadrobno nakrájame. Uvarenú ryžu zmiešame s nastrúhaným syrom, s pórom, tvarohom a vajcami. Dochutíme soľou a korením a premiešame. Vlhkými rukami urobíme dvanásť hrubších placiek, ktoré z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podávame so zelenimovým šalátom.

INGREDIENCIE:

25 Dkg Ryže
10 Dkg Nastrúhaného syra (Parmezánu)
12,5 Dkg Tvarohu
2 ks Vajec
4 Pol. lyžica Oleja
1 ks Veľkého póru
Soľ
Korenie

Jablkový koláč so škoricou


Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Maslo, 80 g cukru a štipku soli dopenista vyšľaháme elektrickým šľahačom, po jednom pridáme vajcia a zakaždým prešľaháme. Potom primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Spodok menšieho hlbokého plechu vymastíme, naplníme cestom, roztlačíme vlhkými rukami a vložíme piesť do rúry. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. Jablká ošúpeme, nahrubo nastrúhame, premiešame mletou škoricou, citrónovou šťavou, 3 polievkovými lyžicami cukru, v 10 dcl vody nahladko rozmiešame maizenu so Zlatým klasom, vlejeme do jabĺk, necháme prevrieť a zhustnúť. Rozdelíme na upečené cesto vo forme, zarovnáme a aspoň na pol hodiny odložíme do chladničky. Podávame so sľahačkou, posypané mletou škoricou a vanilkovým cukrom.

INGREDIENCIE:

15 Dkg Masla alebo margarínu
10 Dkg Práškového cukru
Soľ
3 ks Vajec
20 Dkg Polohrubej múky
0,5 vrecúška Prášku do pečiva
3 ks Jabĺk
1 Káv. lyžička Mletej škorice
2 Pol. lyžica Citrónovej šťavy
0,5 vrecúška Maizeny so zlatým klasom
2 dcl Smotany na šľahanie
Mletá škorica na posypanie
Vanilkový cukor na posypanie
Maslo alebo margarín na vymastenie

Závin s mäsovo vajcovou plnkou


Rúru predohrejeme na 180 stupňov. Lístkové cesto necháme rozmraziť. V rozpálenom oleji prudko do chrumkava opečieme mleté mäso. V miešame doň ošúpanú, nakrájanú cibuľu, pór, cesnak a papriku. Znížime teplotu a krátko spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, okoreníme a pridáme štipku muškátového orecha, červenú papriku, premiešame a vmiešame nadrobno posekané varené vajcia. Prilejeme toľko sladkej smotany, aby sa plnka dala dobre natierať. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Do stredu dáme plnku, prikryjeme voľnými tretinami cesta na bokoch, okreje pevne stlačíme a prehneme. Preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a makom. Popicháme vidličkou, vložíme do predohriatej rúry a upečieme do zlatista.

INGREDIENCIE:

1 ks Mrazeného lístkového cesta
1 Cibuľu
2 Strúčiky cesnaku
1 Pór
1 Papriku
2 Pol. lyžica Oleja
50 Dkg Mletého miešaného brav. a hov. mäsa
5 Natvrdo uvarených vajec
1 Pol. lyžica Mletej sladkej papriky
Soľ
Mleté čierne korenie
Strúhaný muškátový orech
Sladká smotana podľa potreby
1 Vajce na potretie
Rasca a Mak na posypanie

Zemiaky zapekané s kelom a údeným mäsom


Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Zemiaky umyjeme a v osolenej vode uvaríme v šupke. Kel pokrájame na štvrtiny, vyžieme hlúbik a v mierne osolenej vode varíme asi 8 minút. Nakoniec scedíme. Zemiaky zlejeme, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame naplátky. Maslo rozpustíme, prisypeme múku a zapražíme. Podlejeme zeleninovým vývarom a mliekom, necháme na minime za stáleho miešania 5 minút prebublávať, osolíme, okoreníme a vmiešame štipku muškátového orecha. Údené mäso nakrájame na plátky. Do vymastenej misy dáme vrstvu zemiakov, kel, plátky mäsa, zalejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom a vložíme na 20 minút do predhriatej rúry.

INGREDIENCIE:

80 Dkg Zemiakov
50 Dkg Kelu
Soľ
1 Pol. lyžica Hladkej múky
2,5 dcl Zeleninového vývaru
1,25 dcl Mlieka
Mleté čierne korenie
Strúhaný muškátový orech
50 Dkg Údeného mäsa
15 Dkg Tvrdého syra
Maslo na vymastenie

Petržlenová polievka so syrovými hriankami


Rúru predohrejeme na 200 stupňov. Cibuľu, petržlen a zemiaky očistíme a nakrájame. Vňať umyjeme a nasekáme. Nakrájanú cibuľu, petržlen a zemiaky opečieme na masle, premiešame, pridáme vňať, zalejeme vývarom a domäkka uvaríme. Strúhaný syr premiešame s vajcom, bagetu nakrájame na plátky, uložíme na vymastený plech, na každý plátok dáme trochu syra s vajcom a vložíme zapiecť na 10 minút do predohriatej rúry. Polievku pomixujeme, vmiešame kyslú smotanu. Podávame s hriankami.

INGREDIENCIE:

1 Cibuľu
4 Petržleny
2 Zemiaky
1 viazaničku Petržlenovej vňate
2 Pol. lyžica Masla
10 dcl Zeleninového vývaru
10 Dkg Tvrdého strúhaného syra
1 Vajce
1 Malú bagetu
1,25 dcl Kyslej smotany
Maslo na vymastenie (alebo papier)

Ovocný koktail


Ovocie premiešame s cukrom, popučíme, prilejeme mlieko, pridáme zmrzlinu. Všetko zľahka premiešame a prelejeme do pohárov.

INGREDIENCIE:

30 Dkg Malín
2 Pol. lyžica Cukru
3 dcl Mlieka
3 kopčeky Vanilkovej zmrzliny

Ázijské rolky


Pór očistíme a umyjeme. Prekrojíme na dva kusy, potom pozdĺžne rozrežeme a 2 minúty varíme v osolenej vriacej vode. Klíčky prepláchneme a necháme odkvapkať. Mäso narežeme na 4 plátky, mierne naklepeme a potrieme polovicou čili omáčky. Rozdelíme naň časti póru, posypeme časťou klíčkov, stočíme a konce spevníme špáradlom. Osolíme, okoreníme a dáme do pekáča. Podlejeme 4 dcl vody, prikryjeme a dusíme asi 50 minút. Mrkvu očistíme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Ryžu uvaríme podľa návodu a na posledných 5 minút jej varenia pridáme mrkvu. Prebytočnú vodu zlejeme, primiešame zvyšné klíčky. Rolky vyberieme z pekáča, maizenu vymiešame s trochou vody a vmiešame do výpeku. Necháme prevrieť. Varíme asi 2 minúty, dochutíme zvyšnou čili omáčkou a podľa potreby dosolíme. Rolky podávame s ryžou, poliate pikantnou omáčkou.

INGREDIENCIE:

1 ks Póru
Soľ
20 Dkg Sójových klíčkov
50 Dkg Hovädzieho mäsa
4 Pol. lyžica Čili omáčky
1 Pol. lyžica Oleja
Mleté čierne korenie
50 Dkg Mrkvy
20 Dkg Ryže
2 Káv. lyžička Maizeny
Špáradlá na upevnenie

Ofiaciálna stránka rodiny Bartekovcov